FIRMA FLO & KO
Samen met Lisette van Gemert vorm ik het clownsduo Firma Flo en Ko
Firma Flo & Ko maakt voorstellingen voor kinderen in de leeftijd van vier tot en met acht jaar, waarin improvisatie een belangrijk aandeel heeft. Op basis van een gekozen thema wordt een aantal elementen vastgelegd. Vervolgens ontwikkelt de voorstelling zich samen met het jonge publiek, waardoor een sterke verbondenheid met de inhoud ontstaat.

De clown staat dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen, die letterlijk leren door de fysieke wereld om hen heen. De wereld ligt nog volledig open, niets is van tevoren bekend, alles is een verrassing.

De clown laat zich in al zijn kwetsbaarheid en onvermogen zien. Juist in deze tijd, waarin we als mens proberen zo goed mogelijk voor de dag te komen, het liefst perfect, is dat een mooie tegenkleur. Bij de clown staat het falen en mislukken centraal. Daar ontstaat zijn humor. Hij struikelt letterlijk en figuurlijk over de wereld om hem heen. En het publiek herkent zich maar wat goed daarin en lacht om de overdrijving.

Het vertrekpunt van de voorstelling is altijd hetzelfde: Firma Flo en Ko is een verhuisbedrijfje. Ze verhuizen dozen, maar raken elke keer nieuwsgierig naar de inhoud ervan. Daar start hun verhaal: de clowns raken volkomen afgeleid van hun verhuistaak en storten zich in verhalen die ontstaan met de spullen uit de dozen.